Totaal aantal pageviews

maandag 3 juni 2013

Voedertijd...

"Ik denk dus ik besta'(Descartes), moet zijn : " Ik denk dus wij bestaan". Je bent namelijk nooit alleen hoezeer je je dat soms ook zo voelt.
Er huist een ware dierentuin aan leven op en in je lichaam. Op onze handen leven op elke vierkante centimeter duizenden bacterieën verdeelt over honderden soorten, zelfs na het handenwassen(wat het leven kost aan miljarden beestjes) blijven er miljarden over en na enige tijd zijn het er weer net zoveel als voor het toiletbezoek. bacterieën houden van een warme vochtigheid dus ga maar na op welke plekken op je lichaam er het meeste zitten. Voor die beestjes is het dan ook fijn dat de meesten van ons de handen droogwrijven aan een meestal iets te sloffe hand- of vaatdoek in de keuken. Ook de natte vaatdoek die na de afwas over het aanrecht wordt geveegd zorgt weer voor paradijselijke omstandigheden.
Gelukkig zijn de meeste bacterieën ons welgezind of hebben we er in ieder geval geen last van, er zijn er zelfs bij die ons helpen bij het in leven blijven , sterker nog we zijn er van afhankelijk. De bewoners in onze darmen zorgen ervoor dat ons voedsel  verteert wordt.
Eigenlijk zijn we allemaal aaseters dus!! we kunnen het voedsel pas opnemen als het door onze kleine vrienden is voorgekauwd.
Ook de plek waar we denken dat we daar een optimale privacy genieten moeten we delen met ontelbare andere beestjes. De spinnen en ander klein grut waarvan we soms de pootjes en restjes in ons bed vinden is slechts het topje van de ijsberg.
Huismijten vormen grote kolonies in onze bedden en doen zich tegoed aan huidschilfertjes en ander lichaamsmateriaal dat wij onbewust,ongemerkt of ongewild verliezen. Verder details zal ik jullie besparen.

Foto;KBIN -Times magazine
 Huismijten zijn met het blote oog (gelukkig) niet te zien en zijn, behalve als je allergisch bent voor hun poepjes (want dat doen ze ook op dezelfde plaats als waar ze hun maaltijd nuttigen), ongevaarlijk.
Nee wat dat betreft kun je beter deze beestjes onder je hebben  dan bv bedwantsen of vlooien, deze kunnen bijten en zijn echt een plaag ..
Zo het wordt al laat , ik stop er eerst mee, straks lekker slapen en morgen gezond weer op.
Weltrusten!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers