Totaal aantal pageviews

zaterdag 8 juni 2013

Vampieren

In oude (vampier)griezelfilms zie je regelmatig vleermuizen rondvladderen. De "special effects " waren toentertijd nog niet zo "special"als vandaag de dag en je ziet dan ook duidelijk dat het nep is maar toch...
De vleermuis had ook toen al een griezelig imago en werd daarom ook gebruikt in combinatie met vampieren en ander griezelig gebroed.
De verborgen levenswijze en zijn uiterlijk gaven dit beestje zijn onterechte reputatie.
Vleermuizen doen niemand kwaad maar als je zo`n beestje s`avonds in de slaapkamer ziet rondfladderen schrik je toch wel even. Toch maar even een petje op gedaan (want de fabel van het in je haar vliegen is hardnekkig) en een paar handschoenen aangetrokken (want hondsdolheid is mogelijk bij deze beestjes).
Met een visnet was het gevleugeld muisje snel gevangen en nadat ik een paar foto`s had gemaakt snel weer buiten vrij gelaten.


Het bleek - na raadpleging op www.waarneming.nl  te gaan om de Gewone dwergvleermuis, overal in Nederland voorkomend en dus vrij algemeen. Toch is elke vleermuissoort(in Nederland 21 soorten) beschermd. Vangen, verstoren of doden is dus strafbaar. Maar ja, ik ben gek op de natuur maar zoveel natuur in de slaapkamer gaat me toch te ver.
Mocht er toch nog wat waarheid schuilen in de eeuwenoude legende dan vernemen we het vanzelf maar vooralsnog heb ik vanmorgen nog heerlijk genoten van het zonnetje en hoeven we nog niet te verhuizen naar een of ander kasteel van een scherpgetande graaf in Transylvanïe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers