Totaal aantal pageviews

vrijdag 20 januari 2012

Landschap

Mooi landschap is schaars tegenwoordig, Het moet al in handen zijn van een "natuurmonumenten", een "provinciaal landschap" of desnoods Staatsbosbeheer wil het een beetje veilig zijn voor projectontwikkelaars , handelaars in wind of makelaars in luchtkastelen, ook als het in handen is van onze koninklijke familie is er weinig kans op versnippering ook al moet je hierbij voor lief nemen dat er af en toe wat in het rond wordt geknald, op een hertje of zwijntje meer of minder moet je niet letten.
Het open landschap van Groningen lijkt zo plat en na de ruilverkavelingen zo open dat je denkt dat hier weinig aan te verstoren valt, maar niets is minder waar.
Na de hoogspanningsmasten ,die al zo gewoon lijken dat je ze soms pas op de foto ziet, zijn er plannen voor windmolens en in vergelijking met die torens zijn de hoogspanningsmasten maar luciferstokjes.
De totale hoogte , dus met een wiek op de hoogste stand, kan 200 meter zijn.
Tja... en dan te bedenken dat mijn tuinschutting niet hoger mag zijn dan 1,80 m
gelukkig is het uitzicht in Tetjehorn nog niet bedorven door deze reuzen.



Maar als je goed kijkt zie je wel de "lage" hoogspanningsmasten.
Het landschap zal altijd aan verandering onderhevig zijn, dat is niet erg maar laat het dan ook een keer mooier worden.
De natuur doet dit ook want op de volgende foto staat hetzelfde rijtje bomen als van de foto van de blog van 7 december jl.
Zelfde bomen maar een totaal ander landschap.

De volgende keer hoop ik weer een paar landschapsfoto`s te kunnen laten zien, deze keer echter van landschappen die niet vaak over het hoofd worden gezien.
Enne.. als je zicht hebt of krijgt op zo`n monstermast mag je wat mij betreft best je schutting ook wat hoger opzetten, het uitzicht is toch al naar de kl....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers