Totaal aantal pageviews

donderdag 13 december 2012

Wintertaferelen

Mooie en minder mooie dagen wisselen zich af deze winter. Was het gisteren koud grauw en nattig, vandaag was het prachtig helder winterweer.
In de natuur moet alles zich aanpassen, deze Brandganzen (en een enkele Kolgans) uit het hoge noorden doen zich hiet tegoed aan het nog aanwezige gras. Dit niet altijd tot grote vreugde van de boeren en er is dan ook al en hele tijd weer een discussie gaande of er al dan niet teveel ganzen zijn.
Zo zal het hier altijd wel blijven. Eerst worden de ganzen gekoesterd en zijn we trots dat ze ons land uitkiezen om te overwinteren maar dan komt men erachter dat er ook nadelen aan kleven. En als de ganzen het naar hun zin hebben hier komen er steeds meer.
Deze Brandganzen hebben de omgeving van Hoeksmeer uitgekozen

Hoeksmeer blijft een mooi gebied

Kokmeeuwen zijn hier het hele jaar. Zij verzamelen zich bij een wak waar ze af en toe een slok water uit nemen.

In de zomer hebben ze een bruine kap op de kop maar in de winter verdwijnt deze en blijft er alleen een donkere vlek achter het oog over.

En het is nog maar 13 december. het kan zo nog een lange winter worden maar als er maar genoeg van dit soort mooie dagen tussen zitten is het best vol te houden. Voor ons mensn althans, de dieren zullen er anders over denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers