Totaal aantal pageviews

zondag 11 november 2012

Topsport

Mensen denken dat ze fysiek heel knappe prestaties leveren. De marathon in een goeie 2 uur, over een latje van 2 meter hoog springen. Er zijn zelfs speciale gelegenheden voor bedacht om ons kunnen uitgebreid te etaleren.
Op de Olympische Spelen mag iedereen er getuige van zijn hoe goed de mens wel niet is.
Stelt allemaal niet veel voor natuurlijk. De simpelste sprinkhaan of kikker springt vele malen hoger dan een mens (verhoudingsgewijs natuurlijk).


 Sommige kangoeroe`s springen wel 13 meter ver en meer dan 3 meter hoog, en dat zonder ingewikkelde trainingsschema`s.
Zwemmen kunnen we ook erg goed. Pieter van den Hoogenband zwemt de 100 meter in ca. 48 seconden, dat is 7,5km/u. Een ander zoogdier -de Bruinvis- zwemt in een sprintje makkelijk 25 km/u en een IJsbeer zwemt ongeveer 3 a 4 km/u , maar kan dit wel 100 km volhouden.
Hardlopen kunnen we ook erg goed maar maak niet de fout om een Olifant,Gorilla,Neushoorn uit te dagen en te vertrouwen op je sprint. Allen rennen ze sneller dan een mens. Auww!!
Klimmen doen we ook maar de Steenbok en de Gems lachen ons uit.
Het enige waarin de mens in uitblinkt is valsspelen.
Epo, Testosteron, Nandrolon, de lijst van stimulerende middelen is eindeloos. Wij zijn erg kundig in het gebruik van medicijnen waarvoor ze niet bedoelt zijn. Daarmee kunnen we net een beetje harder fietsen, lopen of gewichtheffen dan de ander, totdat de ander ook een middeltje heeft enz. enz..
En dat noemen we dan topsport.
De enige topsporter is dat dikbuikige mannetje in strak lycra dat zondagmorgen voor dag en dauw zijn rondje afzwoegt, waarschijnlijk helemaal clean en alleen op een broodje pindakaas en een kop koffie.
Dieren putten alleen uit hun arsenaal aan genen die ze hebben meegekregen maar ik denk dat ze ook grif naar doping zouden grijpen als ze de kans kregen. Ze zijn nu eenmaal oppertunistisch en ook de dieren is niets menselijks vreemd.
Deze rups van de St Jacobsvlinder slaat de gifstoffen van het Jacobskruiskruid op in zijn lichaam.

Zowel de rups als later de vlinder worden daardoor oneetbaar. Een slim gebruik van stoffen die oorspronkelijk niet daarvoor zijn gemaakt. Ook dieren gebruiken dus eigenlijk doping.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers