Totaal aantal pageviews

woensdag 21 november 2012

Thialf

Behalve  knecht van de germaanse god Thor is Thialf vooral bekend als de plek waar "onze"  jongens en meiden persoonlijke records rijden en die van anderen verpulveren.
En dat gladde ijs is nu eens èèn van de weinige plekken waar wij het kunnen winnen van de dieren, oke we hebben er dan wel scherp geslepen ijzers voor nodig maar de natuur heeft bij mijn weten in ieder geval nog niets uitgevonden waardoor een dier net zo snel uit de voeten kan op het ijs dan een mens.

En ondanks de moderne techniek en snelle camera`s komt het nog voor dat 2 rijders een gelijke tijd registreren, tot op de honderdste seconde nauwkeurig. Direct gaan er dan stemmen op om tijdswaarneming tot op de duizendste seconde te laten werken, niemand die het meer met het blote oog kan zien maar een winnaar willen we perse hebben.
Ik vind dan dat ook de startprocedure moet worden aangepast want de starter staat altijd dichterbij de ène schaatser dan bij de andere, geluid heeft een snelheid van ca 340 km/sec (voor de liefhebber hier de formule :
. )
En dus bereikt het startschot de ene schaatser eerder dan de andere, werken met luidsprekers werkt ook niet want ook electriciteit en zelfs licht hebben een zekere tijd nodig om een bepaalde afstand af te leggen.
Schaatsen is dus niet eerlijk.
Deze rus verliest voor de start al 10 centimeter.
 
Je vraagt je nu af wat dit alles met de natuur te maken heeft, welnu dit is het welbekende "mierenn**ken".
In de natuur is er maar èèn winnaar, ofwel je ontsnapt of je wordt gegrepen, je hebt voedsel of je wordt voedsel, geen gezeur over een duizendste seconde of een valse start.
Winnen is een volle maag, verliezen is in het beste geval een nachtje honger.
Een winnaar en een verliezer:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers