Totaal aantal pageviews

zaterdag 21 februari 2015

Zilver

Vroeger was alles beter, alles? nou ja ..bijna alles. In de natuur had je hier vroeger geen Grote Zilverreigers. Deze soort kwam voor in het Middellandse-Zeegebied en waren bij ons zeer zeldzaam.
het is pas een paar jaar geleden dat ik voor het eerst èèn zag (in Tetjehorn), tegenwoordig kom je ze regelmatig tegen en ook in steeds grotere aantallen.
Vandaag zag ik 18 Grote Zilverreigers nabij het Hoeksmeer.
Het verschil met een gewone Blauwe Reiger is duidelijk. Hij is volgens mij ook iets schuwer, wat de foto ook wel duidelijk maakt.
Ook de Buizerd zie je tegenwoordig overal op paaltjes zitten, is ook weleens anders geweest. Zelfs nu nog worden roofvogels bejaagd,gestroopt, vervolgd omdat ze heel misschien weleens een kippetje slaan of omdat ze andere zangvogeltjes wegkapen. Onvoorstelbaar dat andere dieren nog steeds de schuld krijgen van de teruggang van bepaalde diersoorten.
Nogmaals:
Het aantal prooidieren bepaalt het aantal rovers, en niet andersom
De Buizerd (cynische modus aan-en dat hij nog vele slachtoffers mag maken-en weer uit)

De Meerkoet is een watervogel (geen eend maar een ral) die sinds jaren zo`n beetje op hetzelfde niveau is gebleven. Waar water is vind je Meerkoeten. In de winter in grote groepen bij mekaar maar zodra het weer beter wordt worden ze steeds onverdraagzamer tegen hun soortgenoten.
Mooi zwart met een fijne witte bles
Vroeger was er veel beter, maar lang niet alles!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers