Totaal aantal pageviews

zondag 20 mei 2012

Kort dag

Een dagboek van een èèndagsvlieg heeft maar èèn bladzijde. Lekker kort maar wel even de juiste datum opschrijven want als die ook nog fout is dan blijft er echt weinig over. Ook moet je als èèndagsvlieg ervoor waken om je te verslapen, je bent zo de helft van je leven kwijt.
Èèndagsvliegen leven van een paar uur tot enkele dagen, ligt een beetje aan de soort want ook hier geldt weer dat er meerdere soorten voorkomen.
Het echte lange leven van een èèndagsvlieg speelt zich echter onder water af. Net als libellen leven de larven (nimfen) minstens een jaar onder water. Best wel lang dus want veel insecten moeten het doen met een paar weken in het lente/zomerseizoen.

Het zit deze snuitkevers ook niet mee!
Ben je een keer " in the mood for love " regent het pijpestelen en wordt het liefdesspel zelfs gevaarlijk met zulke grote waterdruppels waarin je als klein kevertje bijna in kunt verdrinken.

Ach als de zon weer gaat schijnen ziet alles er weer vrolijker uit, bovenstaand koppeltje kan weer verder en de Citroenvlinder gaat op zoek naar lekkers in een paardebloem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers